Sentrale militære sykehus i Praha ledet etterforskningen, som nevnt «ulovlig inntrenging», om hvordan sjef for presidential office Vratislav Minarž smuglet en offisiell fest ANO utgående statsminister Andrej Babiša uten kunnskap om leger i intensiv pleie til syke president Miloš Zemana å vise at presidenten er bedre enn å gjette på offentlige.

«I et besøk til Zemanu kan bare valgt en smal krets av nære personer, og presidenten i underhuset i parlamentet Radek Vondraček blant dem tilhører. Sentrale militære sykehuset også distansere seg fra uttalelsen Vondračeka om presidentens helse. Uautorisert oppføring vil sjekke intern granskning», sa en talsmann for de militære sykehus Jitka Zinke.

 

Leder av President-office, som er til vingene til president Zeman selv syk og innrømmet det bare på dagen for stortingsvalg 8. Oktober, og to dager senere head of state er umiddelbart fraktet til intensivavdelingen der ligger de pasienter i en kritisk tilstand har smuglet på torsdag med Zemana å besøke, bak legen, president i chamber Of varamedlemmer hjem Radeka Vondračeka.

Leder av lavere hus for partiet ANO statsminister Andrej Babiš annonsert etter møtet som angivelig Zemanu bedre, som i motsetning til spekulasjoner i media i godt humør, ler av ryktene som gikk bort og fortelle vitser, og han hevdet også at Zeman i stand til å utføre funksjonen, fordi det er foran ham angivelig signert av sammenkalle den konstituerende møte av deputertkammer hjem for 8. November.

«Sentral militære sykehus distansere seg fra uttalelsen Radeka Vondračeka på helsetilstand av president», hun nektet at historien sykehuset hvor han Zeman var allerede er behandlet av 14. frem til 22. September, og nå er det på henne i intensive care 10. I oktober.

Zemanovi leger har bedt om at det for alle slike besøk til tjenestemenn, president ‘ s team alltid ber om tillatelse Zemanovog lege, leder for det militære sykehuset Miroslav Zavorala.

«Jeg visste ikke om besøk, og hvis det var uten kunnskap om legen som er uakseptabelt og avstand meg fra henne», fordømte atferd Vondračeka og leder av Presidential office Vratislava Minarža utgående statsminister Andrej Babiš.

Leder demohrišćana fra koalisjonen Sammen, som vant parlamentsvalget Marijan ‘ Jurečka som president i liberale i koalisjonen Markedet Adam Pekarova anklaget team av mennesker rundt presidenten og regjeringspartiet av den DEL av den tsjekkiske republikk allerede gjør banan republikk.

«Det er som virkelig? Uten kunnskap om leger i sjokk rommet snike presidenten i underhuset, našale, du snakker, og deretter president skiltene til konstituerende møte av lavere hus? Vi trenger ikke aktive skritt for presidenten og hele veien til 8. November,» sa Jurečka på Twitter.

I den tsjekkiske republikk hver dag vokser voldshandling som Presidential office skjuler informasjon om helsetilstanden til president i Zemana og om og når de vil være i stand til å vende tilbake til sine konstitusjonelle plikter, og nå 87 prosent av Tsjekkerne i en ny meningsmåling fra byrået og en median insisterer på at de sier det.

Bare 10 prosent av de spurte anser for å få lov til å skjule informasjon om hvordan presidenten er syk, mens 22 prosent ønsker alle detaljer og 65 prosent insisterer på at Tsjekkerne har rett til å vite om han kan utføre sine plikter, siden man ellers svette funksjon tsjekkiske presidenten bare et avgjørende øyeblikk skjer akkurat nå, etter valget når hodet av staten oppnevner en ny statsminister og regjering.

President Zeman før valget annonsert at mandat for å gjøre regjeringen gi Babišu, uavhengig av velgerne og utfallet av valget, og vil ignorere alle seier for sentrum-høyre koalisjon, som etter valget har nå et flertall og et mindretall av 108 profeten, mens Babiš ingen til å sette sammen en regjering.

Radek Vondraček og etter offentliggjøring av resultatet av valget og beseire hans parti sa at han forventer at det første forsøket på å sette sammen en regjering av Zemana få Andrej Babiš og at regjeringen kunne for å stall og opphold til tross for nederlaget i kraft selv av juni neste år.

Zemanovi forgjengere, spesielt Vaclav Havel, som led ofte i løpet av de 13 årene han var president, og Vaclav Klaus, at de aldri gjemte sin sykdom, og de ga tillatelse for leger å snakke om dem i detalj obvještavaju det offentlige.

Paradoksalt nok, og jeg Miloš Zeman er hvor mye mer i løpet av høsten 2019. året erklærte din helse head of state kan ikke være en hemmelighet, og at offentligheten har rett til å vite sine helseproblemer.

Hvis Zeman på grunn av sykdom var forhindret fra å bli involvert i beslutninger om den nye regjeringen etter 8. November begge kamrene i parlamentet sammen kan de ta bort, permanent eller midlertidig jurisdiksjon og overføre dem til statsministeren og presidentene i begge kamrene i parlamentet.