Et fagfellevurdert artikkel publisert i International Journal of Environmental Research og Offentlig Helse forklarer at å øke mengden av dagslys inn i et hjem kan ha positive konsekvenser for beboer er døgnrytmen, og å forbedre deres vitalitet og psykiske helse, og tillate dem å sove bedre om natten.

«Studien viser virkningen av dagslys på fysiologiske, atferdsmessige og subjektive målinger av biologiske helse i den virkelige verden,» sa papir senior forfatter Mariana G. Figueiro. «Funnene fremheve viktigheten av å sikre mennesker er utsatt for circadian-effektiv elektrisk lys eller dagslys innendørs så vel som på utsiden av helse-og trivsel.”

Papiret forklarer at en lett-å-mørk sykluser er nødvendig for en sunn døgnrytmen, som er den interne prosessen som styrer søvn. Nå, folk tilbringer mer tid cooped opp i på grunn av den coronavirus pandemi, betydningen av en balansert døgnrytmen har økt, sier forskerne.

Forskere ved Lys og Health Research Center ved Icahn School of Medicine ved Sinai-Fjellet i New York sier at huseiere kan øke mengden av dagslys som kommer inn i deres boliger gjennom såkalte «smart windows». Disse er laget av elektrokromatiske glass som små dynamisk basert på plasseringen av solen, bidrar til å filtrere lys mer effektivt enn persienner og vinduet nyanser kan gjøre.

I løpet av studien, forskere spores en pool av deltakerne i boliger med smart windows, og sammenlignet resultatene opp mot en annen gruppe av fag hjemmene ha vanlige vinduer og persienner. Deltakerne alle hadde sove-sporing enheter og fullførte undersøkelser på deres helse og velvære.

Forskerne fant at etter en uke, produksjon av melatonin ble forsinket med rundt 15 minutter blant deltakerne som brukte tradisjonelle blinds. Derfor, de sovnet med et gjennomsnitt på 22 minutter senere, og sov for16 minutter mindre pr. natt enn deltakerne hjemmene var utstyrt med smarte vinduer. Videre, de hjemmene har smart windows viste en 11% reduksjon i angst nivåer og en 9% reduksjon i stress nivåer.

Det er selvfølgelig en påminnelse – studien var sponset av et firma som heter Vise Inc. som er en produsent av smart windows. Likevel, Se s vice president for helse-strategi Brygger MacNaughton sa resultatene av studien taler for seg selv.

«Når det gjelder å velge et sted å bo, tilgang til dagslys og kvalitet synspunkter er viktige egenskaper for potensielle leietakere,» sa han. «Denne studien viser at dagslys og utsikt er ikke bare ønskelig, fasiliteter, men har også grunnleggende betydning for vår helse og til og med våre hormoner.”