Biohm peker på at mycel er biologisk nedbrytbart, og det tror at når det brukes for isolasjon, det utkonkurrerer rival materialer.

Ehab Sayed, grunnlegger og direktør for innovasjon i Biohm, fortalte Rask Selskapet som mycel nettverk har en svært lik struktur som for konstruert for plast-basert isolasjonsmaterialer. Han sa selskapets tester viser det gjør en bedre jobb med isolerende enn skum, har mindre termisk ledningsevne, og at den er tregere til å brenne i tilfelle av brann, noe som betyr at det er tryggere også. I motsetning til vanlige isolasjonsmaterialer, kan det enten være komposteres trygt, eller gjenbrukes for å lage mer isolasjon.

Biohm tror at det er et behov for mer miljøvennlig, resirkulerbar isolerende materialer. Forskningen viser bygging og riving industrien i USA skaper dobbelt så mye søppel som alle andre avfallet som produseres av sine byer.

Biohm vokser sin mycel i en fabrikk, og forme den til størrelsen av en standard isolasjon panel. Den bruker også landbruket biprodukter til sopp for å sikre at det endelige produktet er karbon-negativ.

«Hva vil du ende opp med er en isolasjon panel (bildet nedenfor) som har vært helt naturlig dannet,» Sayed fortalte Fast Company. Så snart produktet er blitt vokst til riktig størrelse, det er herdet til det blir en stiv og sterk.

 

Sayed sier tradisjonell isolasjon produkter som skum er sammensatt av fossilt brensel, som er åpenbart dårlig for miljøet. I tillegg, disse produktene er produsert ved hjelp av skadelige gasser som er enda mer skadelig for ozonlaget enn CO2. Noen alternative produkter også bruke naturlige materialer, men de legger til formaldehyd og andre giftige stoffer for å sikre at de er flammehemmende. En annen fare med tradisjonelle materialer er at å kutte isolasjonen paneler avgir støv som kan være skadelige for bygningsarbeidere.

Biohm i utgangspunktet planer om å begynne å produsere mycel isolasjon paneler på en veldig liten skala, industri nok til å passe rundt 30 boliger per måned. Men den hevder at disse sopp-baserte paneler vil koste noe mer enn tradisjonell isolasjon paneler. Og som det skalere opp produksjonen, bør det være i stand til å redusere kostnadene enda mer, slik at produktene kan også brukes i de fleste rimelige boliger.

Sayed sa Biohm er i stand til å holde kostnadene lave, fordi alle materialer bruker er avfallsstoffer. Den mycel er en avfall produkt av sopp, og Biohm bruker også avfall stream fra råstoffet, som det samler inn gratis gjennom sin egen innsamling av avfall-tjenesten.

«Så du i utgangspunktet ikke har noen råstoff som du har til å betale for oss til å begynne med, som virkelig gjør ting mer oppnåelig når du er å produsere i stor skala,» forklarte han.

Forutsatt at produktet viser seg å være en hit, Biohm har planer om å bygge en annen fabrikk i STORBRITANNIA og en annen i Nederland for å trappe opp produksjonen. Selskapet har også planer om å utvikle andre bærekraftige byggematerialer, inkludert et plante-basert betong og et alternativ til trefiberplate som er laget helt fra matavfall (avbildet ovenfor). I tillegg har selskapet planlegger å lansere det de kaller en «sirkulær bygging system» som vil bruke alle tre materialer i kombinasjon.