Angrep med en pil og bue i som en Danske, som har konvertert til islam, mistenkt for drapet på fem personer i den norske byen har egenskapene til en «terrorist act», ifølge politiet.

Etterforskere identifisert mistenkt som Espena Andersena Bratena, en 37-år gammel gutt som bor i kommunen i Kongsberg hvor angrepet skjedde onsdag kveld.

 

En representant for politiet sa til Rojters at Braten tilstått å drepe offeret. Hans advokat bekreftet at Braten samarbeide med politiet og ga en detaljert uttalelse.

Politiet var kjent med radikalisering av den mistenkte før angrepet, sier en tjenestemann.

Flagg i Kongsbergu i går var de på halv stang etter dødsfallet av fire kvinner og en mann, som hadde mellom 50 og 70 år. Tre personer, inkludert en politimann som ikke var på vakt, de er skadet.

Bosatt Kongsberga Marcus Kultima, 23, som jobber i en dagligvarebutikk, øl, et øyenvitne til angrep.

«Jeg så en mann med en bue og pil,» sa Kultima for Rojters.

«Jeg gikk i den retningen som han kom til mannen,» sa Kultima og legger til at det var «svært syk».

Braten er i varetekt og er antatt å være opptrer alene, og for i morgen er planlagt for sin opptreden før retten, ifølge politiet.

«På dette punktet ser det ut som det hendelser og Kongsbergu handle om terrorisme», ifølge politiet uttalelse, og legger til at etterforskningen fastsettes et motiv.

En regional politimester Ole Bredrup Severud, sa at den mistenkte ble konvertert til islam.

«Politiet har tidligere vært i kontakt med denne mannen i forbindelse med problemer knyttet til radikalisering. Mot ham var ikke programmer 2021. året før,» sier Severud på en pressekonferanse.

Juridiske mp politiet No Irene Dawn Matijasen sa for Rojters:

«Han fortalte oss at han drepte disse menneskene og forklart i detalj hva som skjedde… Innrømmer fakta i saken, men vi er ikke bedt om å angi en bønn».

Hun sa at politiet ønsker å psykiatrisk vurdering for å avgjøre om en tror er kompetent til å stilles for retten. Han er også lagt til at det ser ut som de har drept en person «nesumične ofre».

En fetter av den mistenkte, som ønsket å overleve anonym, sa den danske avisen «Ekstra Aftonbladet» angriperen er mentalt syk og at hans familie har i mange år rettet trusler.

Dette er den hardeste angrepet i Norge siden 2011. år siden, da den høyreekstreme Anders Brejvik drept 77 mennesker, de fleste tenåringer, på en ungdomsleir.