Ifølge nyeste forskning, folk som bruker mer meieri fett har en lavere risiko for hjerte-og karsykdommer enn de med lav inngang.

Et internasjonalt team av forskere har studert forbruket 4.150 šezdesetogodišnjaka i Sverige, et land som har tatt opp viskok nivå av produksjon og forbruk av meieriprodukter. Målt ved deres nivå av visse fet kisjeline i blodet, som hovedsakelig er lokalisert i mlječnoj mat, skriver CNN.

 

Eksperter ble deretter fulgt gruppen, i gjennomsnitt, 16 år for å observere hvordan mange av dem hadde på hjerte, hjerne og andre alvorlige konsekvensene er i omløp, og hvor mange av dem har dødd.

Etter statistisk justering, som de tok hensyn til andre kjente risikofaktorer for hjerte-og karsykdommer, inkludert alder, inntekt, livsstil, matvaner og andre sykdommer, forskere har oppdaget at de med høye nivåer av fettsyrer – noe som indikerer et høyt inntak av meieriprodukter fett – hadde lavest risiko for hjerte-og karsykdommer og økt risiko for død av alle årsaker.

Teamet da bekreftet disse funnene i andre bestander etter den kombinerte svenske resultater med 17 andre studier som deltok nesten 43.000 personer fra usa, Danmark og Storbritannia.

«Selv om resultatene kan delvis kan påvirke andre faktorer enn meieri fett, vår forskning foreslår ikke noen skade mlječne fett ved seg selv,» sa Matti Marklund, en forsker ved George Institute for global helse i Sydney og en av forfatterne av arbeidet.

«Vi har funnet at de med de høyeste rnivoima faktisk har lavest risiko for hjerte-og karsykdommer. Disse forbindelsene er svært interessant, men vi trenger flere studier for å bedre forstå den fulle innvirkning av meieri fett og mlječne mat på helse,» sa han.

Hovedforfatter Kathy Trieu, en forsker med George Institute, sa at forbruket av noen meieriprodukter, spesielt gjæret, før den ble koblet med dobrobitima for hjertet.

Meieriprodukter er rike på stoffer ernæringsmessige

«Flere og flere tegn tyder på at effekten av mlječne mat på helse kan ikke lenger stole på typer av mat – som for eksempel ost, yoghurt, melk og smør – og ikke fra innhold av fett, som er forårsaket mistanke er å unngå meieri fett generelt nyttig for sideveksling, kardiovaskulær helse,» sa hun.

Denne forskningen sugerirše til en reduksjon i meieri fett eller helt unngå meieriprodukter er kanskje ikke det beste valget for hjerte helse.

«Det er viktig å huske at selv om mlječne dagligvarer kan bli rik zasićenim i fett, de er rike og mange andre ernæringsmessige stoffer, og kan være en del av et sunt kosthold. Imidlertid, andre fettstoffer som de som finnes i sjømat, orašastim frukt og andre matvarer kan ha store helsefordeler av meieri fett, » sa Trieu.

Brian Makt, lektor ved Institutt for helse og nutricionističke vitenskap i den irske Technology institute Sligo, sa at vår studie oppfordrer til å tenke gjennom hva vi tror vi vet om mat og sykdom.

«Mlječne produkter du trenger ikke til å unngå. Det har i stor grad vært ‘lost in translation’ kommunikasjon av hva vi vet om et sunt kosthold,» sa Strøm.

Imidlertid, det anbefales forsiktighet

Alice Liechtenstein, direktør og ledende forsker ved Laboratorium for hjerte-og ernæring Tufts University, fortalte CNN at hennes største bekymring for at resultatene av studien kan tolkes som å foreslå at alle punomasni meieriprodukter kan redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer, og legger til at de fleste av data ikke støtter forbruk punomasnih meieriprodukter gjøre redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Hun sa at data fra undersøkelsen viste at gruppen med høyest biomarkerom inntak av meieriprodukter hadde, blant andre ting, betydelig lavere BMI, de var fysisk aktive, de hadde en lavere pris for å røyke, en lavere pris, som type 2 diabetes og hjerte-og karsykdommer, høyere nivåer av utdanning, høyere inntak av grønnsaker, frukt og fisk og lavere inntak prerađenog kjøtt – så, og den høyere kvaliteten på ishranešto er også faktorer som er forbundet med en lavere risiko for hjerte-og karsykdommer. Hun la til at det er viktig å merke seg at forfatterne har ikke vært i stand til å avgjøre hva slags melkeprodukter er deres gruppe som forbrukes.