Den britiske avisen The Guardian nylig viet et omfattende tekst jugoslaviske musikk, som det synes, er i ferd med å inspirere verdens musikere, og som folk er blant annet valgt og Boban Petrović, som var i 1967. året åpnet en klubb, og så på områder av ex-Yu brakt funk, dans og diskotek.

«Festglade mennesker hvert i bukser med vide bukser opp og lyse skjorter, dans hele natten, de var et vanlig syn i verdens hovedsteder moro ’70-tallet, men i Nye Beograd, građenom i brutalističkom arkitektonisk stil, og det var en helt ny opplevelse. I kjelleren av idrettshall ble åpnet, den første diskotek i den sosialistiske Jugoslavia,» sier The Guardian, og deretter minner om at staten ikke lenger eksisterer.

 

«Jugoslaviske diskotek, post-punk, og elektronisk musikk har utviklet seg i de sytti-og åttitallet, men var for det meste glemt helt frem til siste innsats av folk som eier store arkiver og spesielle forlag», står det i den britiske listen.

Som påpekt, dette fikk mange til å søke etter glemt hjørne av presten, og legger til at selv Kendrick Lamar i sangen «Gundersen» inspirert av antall «legg Igjen spor» av den jugoslaviske gruppa «September» fra 1976. år.

I The Guardian om at tid, mer spesifikt ’80-tallet for år, snakket og Luka Novakovic og Vanja Todorović, eiere av produksjonsselskaper Discom innenfor hvilke re-utgitt musikk jugoslaviske musikere, og Zoran Vračević og Zoran Jevtić, venner fra barndommen, hvis liv er endret når de hørte «Depeche Mode» og «Soft Cell».

«Det var en enorm energi og ny følelse av frihet blant unge mennesker i Beograd, Zagreb og Ljubljana. Så snart vi hørte fra Storbritannia kommer til elektronikk, tenkte jeg at jeg trenger å glemme å lage trommer. Plutselig var det en hel ny verden», sa han Vračević.

«I motsetning til SOVJETUNIONEN-dette ofte restriktivnog tilgang til kultur, myndighetene i Jugoslavia er for det meste satt sine musikere i fred. Når sensur fortsatt å gå på, det var mer subtile, det er ansett som Petrovic, som minner om hvordan etter en av hans kommentarer som han kalte den nasjonale regjeringen på grunn av forurensning, sangene hans på mystisk vis borte fra radioen, sier The Guardian. En del av teksten vier og berømte makedonske musiker.

«Fremdeles er i videregående skole, og med hjelp av sine foreldre, Kiril Džajkovski, som er i dag berømte elektronisk musiker, og som kom hjem fra Australia, og bor nå i Skopje, fikk en synthesizer, en trommemaskin og et stereoanlegg med fire kjørefelt», er det angitt i teksten.

«Det er alt hva jeg kunne gjøre. Men de var typiske prøver av utstyr, jeg hadde 808-icu og synthesizer Jupiter-4 Roland. Jeg hadde ikke sequencer og alle spille inn live for å tape,» sa Džajkovski for The Guardian.

Men den nåværende re-oppdagelsen av prest fra den tid av Jugoslavia, til venstre, og gode minner fra den gamle united staten som helhet, og som, i henhold til musikere som The Guardian har snakket virkelig levde sitt motto for fred, brorskap og enhet.