Israelske arkeologer har i dag annonsert at de fant et stort gamle kompleks for produksjon av vin, gamle, rundt 1500 år siden.

Som nevnt i sentrum av det Offentlige i det sentrale Israel fant et trykk for druer, lager, ovner for produksjon av leire skip og dusinvis av stykker jar.

 

Den israelske myndigheter for antikviteter sa at funn viser at det har vært masse-produsert vin i den bysantinske perioden, og det er anslått at fabrikken kunne produsere to millioner liter vin per år.

Jon Seligman, som har ledet gruvevirksomheten er sagt at vinen som var der og gjorde det kjent som en vin «Gaza» og at den høyeste eksport i hele regionen.

Det var prestisjetunge lett hvitvin og kjøpe ham mange land rundt Middelhavet, inkludert Egypt, Tyrkia, Hellas, og kanskje i sør-Italia, sa han Seligman.

Vinen, som hevder han, var ikke bare viktig for eksport og glede i antikken var betydelig som kan drikke trygt fordi vannet ofte er forurenset.

Myndighet for antikviteter sa at vingården ble funnet under utgravninger i utviklingen av byens Offentlige, som ligger sør for Tel Aviv.