Den nye amerikanske ambassadør kjenner regionale problemer siden han var nestleder Richard Holbruka, sjefen u.s. forhandler under fredsforhandlingene i Dayton-avtalen som avsluttet krigen i Bosnia og Hercegovina (BiH).

I desember i fjor på konferansen «the Legacy of peace – 25 år i Dayton-paris fred-avtalen», påpekte han at Dayton, hvor målet var å stoppe krigen resulterte i noen politiske løsninger som ikke fungerer, og for ham nå ber han insisterte på å «racionalizovanim myndigheter» med full respekt for de høyeste standarder for menneskerettigheter.

Han var også spesialutsending til Kosovo NÅ.

Også, han var den amerikanske ambassadøren til Irak, Sør-Korea, Polen, Nord-Makedonia, og, kort i Albania.

Han vil plassere ambassadør erstatte Anthony Godrfrija som er i Beograd fra November 2019. år.

Ellers media i Serbia, skrev de til Godfrey før utløpet av perioden, kan bli kalt ut i utskifting av amerikanske diplomater ansvarlig for Balkan.

Men den amerikanske Ambassaden for RFE 13. Oktober førte til Godfrey forblir den amerikanske ambassadør i Serbia, og at en eventuell publisering av ansettelse av en ny ambassadør kom fra det Hvite hus.

«Når det Hvite hus for å erklære hans etterfølger, det er en vanlig prosessen med å sende en formell nominasjon til Senatet, planlegge en offentlig høring, og deretter venter på resultatene av den offentlige høringen og en stemme for bekreftelse,» de sa i går fra Ambassaden.

Hill er tidligere assisterende utenriksminister for Øst-Asia og sjefsforhandler med Nord-Korea siden 2005. til og med 2009.

Holdt i funksjonen av dean av Korbel school of international relations, University of Denver.

Beograd-basert «Blitz» 13. Oktober annonserte at Hill bli ansatt som ny ambassadør i Serbia.