Under møtet i Beograd i forrige uke, den serbiske medlem av Presidentskapet i Bosnia og Hercegovina Milorad Dodik i den russiske russiske sjefen øverste diplomat Sergei Lavrov ba om militær hjelp hvis du ville gjort i den tidlige perioden kom til en væpnet konflikt i BiH.

Det er publisert bosnisk-portal Undersøkelsen.ba, og henvise til informasjon sikkerhetsorganisasjoner.

 

Dodik for Radio-tv i Republika Srpska (RTRS) sa at Republikken Srpska for målene dine til hensikt å kjempe seg gjennom politiske virkemidler, men hun er klar og væpnede konflikter, hvis det er nødvendig, som vil be om hjelp fra en «venn».

«Hvis det er nødvendig, vil vi forsvare deg og våre styrker. Hvis det kommer til det å si at NATO vil gripe inn, vil vi be om hjelp fra våre venner som er høyt og tydelig at de sier at de mine venner aldri forlate deg i stikken,» sa Dodik, men det er ikke angitt hvem de er «venner».

Dodik sa at uavhengighet av RS støtter sju EU-medlemsstater.

«Det er sant, men jeg vil ikke si det,» sa Dodik.

Han uttalte at innblanding av NATO på territoriet til Republikken Srpska var «aggressiv» og da hun ville, sa han, hadde ingen rett til å invitere sine venner til å beskytte dem, ga Beta.

«Vi ønsker ikke en eskalering av problemer. Dette er en politisk sak og en politisk kamp. Her er politisk, ikke krig beslutninger,» Dodik sa, som snakker om sin initiativ til RS trekker samtykke på oppbygging av institusjoner på statsnivå, som forsvaret av BiH indirekte beskatning Myndighet og Høy juridisk og påtalefunksjoner rådet.

Disse tre institusjonene er grunnpilarene i et felles system sikkerhet, rettssikkerhet og økonomien i BiH.

Han er på slutten av intervjuet sa at om «spørsmål om hvor han snakket på RTRS» snakket med den russiske utenriksminister, passerte portal for Etterforskningen.

«Jeg snakket med Lavrov, natten før. Vi snakket om alle saker bra, og de som vi snakket om, Du og jeg,» sa Dodik.

Forsvaret Vil samarbeide nært med NATO og forsvaret av et medlem av Alliansen.

Ambassaden i den russiske Føderasjonen i Sarajevo i mars truet til Russland vil reagere hvis landet tar skritt mot NATO-medlemskap, fordi Moskva vil bli tolket som en fiendtlig handling.

Ambassadørene av medlemslandene i styringskomiteen (SC) av Rådet for gjennomføring av fred i BiH (PIC) som er angitt i dag at det er for borgere av disse landene er av avgjørende betydning at institusjonene fungerer på alle nivåer, inkludert de Væpnede styrkene i BiH. I en uttalelse etter møtet i styret i BILDE, der han erklærte at Russland ikke har samtykket til tekst av felles uttalelse, den sier at alle politiske representantene har ansvar for å delta i arbeidet med institusjoner på alle nivåer hvordan å tjene dem som velger dem, ga Beta news agency. «Uten engasjement og samarbeid, det er sårt tiltrengte reformer, spesielt de som er knyttet til rettssikkerhet, og som er av avgjørende betydning for hvordan jeg kan gå videre på veien mot EU. Borgere Ville ikke det vil ikke være i stand til fullt ut å utøve retten til et fredelig, demokratisk og velstående fremtid», sa i en uttalelse. Ambassadørene sagt at de forventer at alle ledere til å avvise retorikken som fører til destabilisering av og avdelinger, og til å slutte med alle aktiviteter i denne forbindelse, inkludert trusler om løsrivelse og fornektelse av eksistensen av BiH som united, suveren stat som består av to enheter. «Vedvarende vi er i støtte av suverenitet, territorielle integritet og konstitusjonelle orden Ville. Forsøk på å angre på 26 år med hardt ervervet fremgang og fred i motsetning til hva alle politiske ledere har forpliktet seg til, og hva jeg må gå,» sier uttalelsen. Dodik er ledet av tiltak for å obstruksjon av den sentrale regjeringen siden tidligere internasjonale representanten i bosnia og hercegovina, Valentin Inzko innførte en lov som forbyr fornektelse av folkemord og krigsforbrytelser.

Dodik i forrige uke, sa flere eksperter ‘ – gruppen arbeider med å sette sammen en ny grunnlov RS og lov om forsvaret, rettsvesenet, og økonomisk styring av foretak.

Han la til at de som beveger seg ville ikke være i motsetning til grunnloven fordi disse tre institusjonene dannet på grunnlag av vedtak i den internasjonale fred envoy og ikke tas inn i grunnloven. Han sa også at det vil bli bevart den territorielle integriteten til BiH.

Kritikerne sier at virksomhetens parlamentet kan ikke omgjøre vedtak som er godkjent i staten.