UWM første annonsert sine planer om å omfavne cryptocurrencies i August, og startet et pilotprosjekt aktivere et valgt antall boliglån holdere til å begynne å gjøre avdrag kort tid etterpå. De flytter hit overskriftene på den tiden, så det ble en bransje første, og crypto talsmenn håpet at det skulle være enda et steg mot masse adopsjon. Men i henhold til UWM Chief Executive Mat Ishbia, det er bare ikke nok interesserte kunder for å gjøre det verdt.

«På grunn av den gjeldende kombinasjonen av utgifter og regulator usikkerhet i crypto plass, har vi konkludert med at vi ikke kommer til å ekspandere utover en pilot denne tiden,» sa han til CNBC i et intervju.

UWM er USAS nest største boliglån utlåner etter Quicken Loans, til tross for ikke å være et kjent navn. Selskapet arbeider utelukkende gjennom engros-tv, noe som betyr at det sysselsetter mange meglere som hjelper til å koble kunder til hjem lån.

Ishbia fortalte CNBC selskapet hadde prøvd tre forskjellige cryptocurrencies – bitcoin, ethereum og dogecoin – under sin pilot, og målrettet flere forskjellige typer av låntaker for å se hvordan prosessen skulle fungere. Selskapet aksepterte sin første crypto boliglån betaling i September, og fem flere som følges i oktober.

Imidlertid, Ishbia fortalte CNBC etterspørselen rett og slett ikke er der. Selv om noen låntakere likte ideen, og mente det var «kult», være i stand til å handle i crypto bare «var ikke en driver», sa han.

Mangel på etterspørsel etter crypto-basert boliglån repayments er kanskje et bevis på hva mange cryptocurrency naysayers hevder – at crypto brukere først og fremst ser på det som en investering snarere enn en erstatning for penger. Crypto prisene har steget godt dette året, men de aller fleste transaksjoner fortsette å bli handler i motsetning til folk å kjøpe og selge ting eller å betale for tjenester. Det er ikke å si bitcoin og andre cryptocurrencies er dårlige investeringer, som mange talsmenn hevder de er mer en butikk av verdi enn en valuta for transacting. Og selvfølgelig, verdien av bitcoin i dag er mer enn fem ganger hva det var på denne tiden i fjor. Ethereum, i mellomtiden, er mer enn 10 ganger.

USAS finansminister Janet Yellen og SEK stol Gary Gensler har begge sagt dette året de har ingen planer om å begrense crypto handel. Men President Joe Biden er foreslått infrastruktur regningen ikke inkluderer nye krav til rapportering for «cryptocurrency meglere». Disse kravene har forårsaket en del uro i crypto plass, med fremtredende spillere som crypto exchange Coinbase, og venture capital-selskapet Andreesen Horowitz både stille regulatorer for mer klarhet om hva de mener.

For UWM, hadde det gått videre med sin plan for å godta crypto, de nye regulatoriske krav som sannsynligvis ikke ville ha påvirket det som det ikke holder noen cryptocurrencies. Snarere er det omvendt merkene til fiat på tidspunktet for transaksjonen. Imidlertid, CNBC sa at de seks huseiere som tok del i UWM er pilot kan nå bli beskattet på grunn av den crypto transaksjoner de gjorde.

Skatteetaten klassifiserer digital valutaer som eiendom, noe som betyr at et boliglån betaling i bitcoin er en skattepliktig event. Fordi det er som regel alltid en forskjell i hva man har betalt for sitt crypto, som er den ‘kost’ og markedsverdien på den tiden de bruker det, at forskjellen kan utløse inntekter salgsgevinster skatt, i tillegg til andre skatter og avgifter kan gjelde for eksempel salg skatt.

Shehan Chandrasekera, Leder av Skatt Strategi på CoinTracker.io, et selskap som hjelper kundene spore crypto porteføljer og administrere sine skattemessige forpliktelser på det, fortalte CNBC skatter og avgifter forbundet med crypto kan være komplisert.

«En ting som mange mennesker ikke er klar over, er at når du bruker cryptocurrencies å kjøpe en kopp kaffe, eller noen form for forbruker element, som utløser en kapitalgevinst hendelse,» Chandrasekera sa.

Det er ikke klart om den potensielle skatt regningen forklarer hvorfor huseiere viker unna fra å gjøre boliglån betalinger i crypto, eller hvis deres motvilje er på grunn av andre årsaker.

Uansett hva tilfellet kan være, UWM ikke utelukke en dag aksepterer crypto igjen i fremtiden, med Ishbia forteller CNBC at selskapet er bare hyller prosjekt for nå.

«Hvis crypto blir mer mainstream, vi er i stand til å slå det på hvilken som helst dag,» sa han. «Vi vet hvordan vi skal gjøre det nå.”